Frukostmat

Ett av mina favoritmål när det kommer till mat är frukostmat, i alla dess former. Det kan vara havregrynsgröt med rivna äpplen och kanel, nybakat bröd med halvsmältande ost, knaprigt knäckebröd eller som i detta fallet, yoghurt/fil. Det som dock gör det där lilla extra är vad man väljer att ha till, vilket idag slutade med havreringar, torkade tranbär, rostade kokosflingor och skivad banan. Perfekt mål att avsluta dagen med såhär på kvällskvisten. Eller varför inte inleda dagen med det för all del. Som sagt, frukostmat är alltid god oavsett vilken tid på dygnet den äts.
 
 
 
 

En god vän

I helgen ska jag besöka en god vän i Eskilstuna tillsammans med några vänner från Värmland. Tänkte att jag skulle överraska dem med lite hemmagjorda frallor att ha till frukosten och eftersom brödet jag bakade förra helgen blev så bra så fick det bli samma variant denna gången med. Mycket tack vare att de var så enkla att göra, plus att jag hade alla ingredienserna hemma. Receptet hittar ni här ! 
 
 
 

Tortillapizza

Häromdagen var det dags för ett kylskåpsrens, ett desperat försök att hinna förbruka de livsmedel som var påväg att knalla ifrån mig innan jag var tvungen att slänga dem. Ingrediensena jag hade som "måste"-varor var en burk kantareller, tortillabröd, en halv mozzarella, en öppnad kesoburk och en ensam tomat. Valet föll sig rätt givet på att göra tortillapizza eftersom jag hade en burk med hemmagjord tomatsås i fysen. Det hela slutade i två olika varianter, båda lika goda som de ser ut. 
På den ena pizzan hade jag tomatsås, keso, strimlad julskinka, skivad tomat och oregano. Den andra fick bestå av tomatsås, förvälda kantareller, strimlad julskinka, mozzarella och oregano. Tomatsåsen gör du enkelt av att blanda krossade tomater med basilikasmak, lite tomatpuré, en skvätt chilisås och oregano under uppvärmning. Perfekt att göra en stor sats och sen frysa in till senare tillfällen! Tortillabröd utgör dessutom en perfekt pizzabotten då de blir sådär lagomt krispiga och tunna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg