Hejdå 2014

Sista dagen på 2014 är i full gång och jag misstänker att jag inte är ensam om att tänka: "Vart tog tiden vägen?!". Samtidigt så har det hunnit hända så mycket att jag vissa dagar har lite svårt att smälta allt. Under 2014 har jag bland annat haft stora framgångar i skolan, blivit sambo för första gången, vidareutbildat mig till triggerpunktsmassör, fått nytt jobb, blivit opererad för första gången, fått recept publicerade i Expressen och Mitt Kök samt utvecklat "Livet genom smaklökarna" både här på bloggen, Facebook och Instagram. Ja som sagt, det har trots allt hänt en hel del! Även om det varit väldigt tufft i perioder så ser jag tillbaka på det gågna året som otroligt givande och lärorikt. Med dessa nyvunna kunskaper och inspirationer har jag blicken fäst framåt och är fast besluten att klara av även de kommande utmaningarna som 2015 kommer att bjuda på! Ett år som givetvis inte bara kommer att bestå av utmaningar, utan förhoppningsvis kommer det även bjuda på en massa nya recept och inspiration. 
Ett stort tack till er alla som följt mig under året och som bidragit till all lycka och utveckling, både bloggmässigt och på det personliga planet. Jag vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År och hoppas på att ni har en läskande nyårsmeny att se fram emot! Sen så hoppas jag givetvis att vi ses även nästa år, för det är era kommentarer och uppmuntran som gör det hela lite extra roligt att lägga ner tiden som krävs.
Hejdå 2014, tack för allt det fina!
 

Livets goda ting

God morgon! Nu är jag åter igen tillbaka efter att ha haft lite blogg- & matlagningsledigt ett par dagar. Fantasin och inspirationen har tyvärr lyst med sin frånvaro, kanske på grund av att jag vet att jag inte klarar av särskilt mycket just nu. Kort och gott kan jag hantera sådant som inte behöver skäras eller innefattar att förflytta tunga saker, vilket eliminerar de flesta maträtter. 
 
Så idag får ni alltså inget recept från min sida, utan jag tänkte ta och besvara lite frågor som både "På mitt lilla sätt" och "Livsaptit" skickat vidare till mig angående några av, enligt mig, livets goda ting! 
 

1. Vilket livsmedel kan jag inte leva utan?

Jag måste nog ta och svara mjölkprodukter på denna. Mjölk, fil, yoghurt, kvarg, creme fraiche... you name it! Jag skulle nästan kunna gå så långt att säga att all mat blir godare med någon mjölkprodukt i ingredienslistan. 

2. Godaste efterrätten?

Mammas rabarberpaj med ett hav av vaniljsås!

3. Vad tränar du helst en dag då du har all tid i världen?

Ett tugnt men intensivt ben- eller ryggpass på gymmet, gärna kombinerat med någon form av kondition för att få igång svetten ordentligt! Ett rejält handbollspass hade inte heller varit helt fel!

4. Bästa träningsredskapet?

Om man bortser från löparskorna så måste det vara skivstången med tillhörande vikter. Jag är ett stort fan av basövningar så som marklyft och benböj som verkligen inkluderar hela kroppen i utförandet.

5. Vad är du tacksam för just nu?

Att jag har en underbar sambo, fina vänner och familj som ställer upp i alla lägen, speciellt nu när jag har behövt det som mest. 

 

 

GOD JUL

Jag ville bara passa på att önska er alla en riktigt god jul! Här är vi igång och förbereder all mat inför eftermiddagens buffé tillsammans med släkt. Det har dessutom redan hunnit att vara en händelserik och fin julafton då min storebror och hans tjej tog tillfället i akt att förlova sig här efter frukost, så grattis Daniel och Ronya! 
Ännu en gång, God Jul till er från oss och hoppas ni har en jättefin julafton!
 
   
Visa fler inlägg