Ägg-xtra pyssel

Ledigheten är kommen! För även om vi är mitt uppe i vår C-uppsats så har vi bestämt oss för att unna oss den här helgen till att bara få vara, vilket jag är väldigt glad över. Imorgon kommer mina föräldrar ner till oss från Värmland och jag ser fram emot att få umgås och skämma bort mina nära de närmsta dagarna. 
För er som ännu inte bestämt er helt för vad påskmaten ska bestå av kommer nu ett litet tips på någit klassigt i ett nytt format, nämligen omelett gräddad i äggskalet! Konceptet ser ut så att du blandar din favoritsmet för omelett och medan du knäcker äggen så är du sjukt försiktig och bara avlägsnar toppen.
 
Mitt bästa knep är att knacka med en riktigt vass kniv, för att sedan försiktigt bryta loss toppen. Fördelaktigen gör du öppningen ungefär lika stor som en tesked, annars är det svårt att få ut innehållet sen när omeletten väl är gräddad. När toppen är borta och smeten är vispad så fyller du upp skalen till ungefär hälften. Häller man i mer än så så är risken stor för att omeletten kommer svämma över när den vidgas vid gräddningen. Jag tillagade mina i en "äggtallrik" av stengods som jag köpt på Åhlens, vilket tog ca 15-20 min på 175-200 grader. Äger man ingen "äggtallrik" så skulle jag kunna tänka mig att en minimuffinsform kan fungera bra att ställa äggen i. 
Hoppas inspirationen flödar vidare till er och att ni får en riktigt trevlig start på påskhelgen. Imorgon dyker ett sista tips upp här, sedan tar även jag ledigt över helgen!
0 kommentarer publicerat i Vegetariskt
Taggar: Lakto-ovo-vegetariskt, Omelett, Påsk, Påskmat, Ägg