Enkel BBQ-sås

God kvällning på er alla fina läsare! Jag hoppas att veckan börjat bra för er efter ledigheten, det har den åtminstone gjort för mig. C-uppsatsen är i full gång och i nuläget har jag även andra projekt i rullning. Har nu fått det bekräftat att jag ska få fortsätta att hålla i bakkurserna på den skola jag höll till på under min praktik, vilket känns väldigt roligt! Detta betyder dock att jag kommer ha relativt mycket att göra både på veckorna och helgerna, så risken finns att inläggen här inte blir lika frekventa som jag egentligen vill. Ibland måste man dock inse att man inte kan räcka till till allt man vill samtidigt och i nuläget så måste helt enkelt skolan, jobbet, bakkurserna, familj och vänner få det mesta av min tid.  
 
På tal om familj så hade jag, som tidigare nämnts, mina föräldrar här på besök under påsk och då hade min kära mor önskat vad som skulle stå på menyn under fredagskvällen. Hennes önskan föll på Pulled Pork-burgare. För att göra det hela lite nyare och mer spännande även för min och min sambo som relativt nyligen ätit detta så testade jag helt enkelt ett nytt recept, både på köttet och brödet. Denna gången föll valet på en enkel BBQ-sås som enkelt kan förberedas dagen innan för att lätt finnas till hands på morgonen när det är dags för att skjutsa igång köttet. 
       Enkel BBQ-sås  
500 g passerade tomater
2 msk rödvinsvinäger
2 msk chilisås
2 msk honung
1 röd chili
1-2 vitlöksklyftor
1 rågad tsk chipotle paste
ca 1 tsk liquid smoke
2 krm spiskummin
paprikapulver, chiliflakes
salt, peppar
  • Finhacka chilin och vitlöken. Fräs i en kastrull tillsammans med lite rapsolja. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och chiliflakes och rör runt en halvminut. 
  • Häll på chilisås, de passerade tomaterna, rödvinsvinäger, chipotle paste och honung. Koka upp och låt sedan småputtra i minst 15 min. Tillsätt sedan liquid smoke och låt puttra ytterliagre 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Såsen passar ypperligt till såväl pulled pork-koket som tillbehör till en grillad köttbit. Ju längre man låter den puttra desto mer kryper smakerna fram. Vill man ha en lite extra rökig smak så kan man med fördel blanda ner en skvätt whiskey i såsen!
 
Smaklig måltid!