Mörk chokladfudge m. kokossocker

Andra advent nalkas och nu har jag äntligen fått tummen ur till att julpynta här hemma. Alla 65 tomtar är uppställda här och var i lägenheten och sambon han bara skakar på huvudet och skrattar lite smått åt mina traditioner. 
Precis som jag skrev i föregående inlägg så är många av julens traditioner kopplade till ätbara ting, varav ett av dem är julgodis. Förra veckan bjöd jag på ett mer nytänkande godis, medan jag idag tänkte tipsa om en aningen sötare sort i mer klassisk tappning. Med en liten tvist då självfallet. 
Denna krämiga fudge får sin mörka, knäckiga färg av mörk choklad och kokossocker. För att balansera upp sötman en aning så har jag toppat fudgen med mitt absoluta favoritsalt, Läsö flingsalt. Godare salt får man leta efter kan jag lova! 
      Mörk Chokladfudge m. Kokossocker 
2 dl kokossocker
1 dl strösocker
3 dl grädde
1 dl ljus sirap
50 g smör, delat i små kuber
1 msk honung
150 g mörk choklad, bruten i bitar
flingsalt
  • Koka upp kokossocker, strösocker, grädde och sirap i en stor kastrull under konstant omrörning. Värm tills smeten är 110 grader.
  • Rör hastigt ner choklad, smör och honung i smeten och rör tills allt blandats.
  • Häll ner i en bakplåtspappersklädd form (ca 20x30 cm) och bred ut så jämt det går och strö flingsalt över. Låt stå svalt någon timme innan du skär upp fudgen i bitar. Förvara i en tätsluten burk i kylen eller frysen.
Lycka till med godisbaket och ha en fin andra advent!
#1 - - Feellencia:

Ser ju sååå gott ut! Roligt med lite unika godisar också! :D

#2 - - a n n i k a:

Mums!