Fetaostbiffar

Söndagkvällen är kommen och jag hoppas att ni alla samlat nya krafter inför den kommande veckan. Anledningen till att det inte dykt upp något varken här eller på Instagram under helgen är för att jag och min sambo varit på Vann Spa på en liten miniweekend. En helg med minimalt internetanvändande som istället har innefattat otroligt god mat, kvalitetstid och uppvilande i både heta bastuar och ljuvliga bad. Eftersom mobiltelefonen låg nedpackad i väskan på hotellrummet mestadels av tiden så har jag tyävrr inga bilder att bjuda på. Istället tänker jag råda er att åka dit och uppleva det själva!
 
Något jag däremot kan bjuda på är lite inspiration och tips inför planeringen av veckans matsedel, om den inte redan är klar vill säga. Är den inte det så tycker jag definitivt att ni ska ge plats åt dessa supersaftiga färsbiffar med fetaost och persilja. Serveringsmöjligheterna för dessa är flera och här åt vi dem tillsammans med nybakat pitabröd, en paprikasås och krispiga grönsaker men jag kan även tänka mig att de är goda till klyftpotatis eller pasta med någon god tomatsås. Genom att färdigsteka biffarna i ugnen så sparar man på biffarnas egen vätska vilket gör att de blir väldigt saftiga och goda. Ingen risk för stenhårda tefat här inte! Vill man så kan man sila ner skyn från biffarna i en kastrull och koka sin egen sås till biffarna som pricken över i:et!
       Fetaostbiffar      ca 12 st
800 g nötfärs
2 dl mjölk
3 msk potatismjöl
ca 1,5 dl hackad bladpersilja
1-2 msk ajvar 
1-2 msk oxfond
3/4 pkt fetaost 
en skvätt soya
salt, peppar
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda samman alla ingredienser till färsen och forma sedan till ca 12 st biffar. Bryn biffarna snabbt på båda sidorna så att de får lite färg, lägg dem sedan i en ugnsfast form eller plåt.
  • Efterstek biffarna mitt i ugnen i ca 15 min tills de är genomstekta.
Har ni några roliga vardagsrecept att dela med er av? Vad har ni för favoriträtter? :)
 
 
 
0 kommentarer publicerat i , Kött & Kyckling;
Taggar: Ajvar, Fetaost, Färsbiffar, Nötfärs, Persilja, Ugnsstekt, Vardagsmat