Pulled Pork i Crock Pot

God morgon och trevlig Alla hjärtans dag till er! Jag hoppas ni har en mysig dag att se fram emot, oavsett om ni ska tillbringa den med er käraste, er själva eller katten. Personligen avnjuter jag en frukost i tysthet då sambon är på jobbet under förmiddagen och senare ikväll kommer våra fina vänner Sandra och Erik hit för att dricka lite vin, prata skit och äta god mat. En Alla hjärtans dag precis i min smak!
På tal om god mat så fick jag igår till det där första Crock Pot-receptet jag nämnde här tidigare i veckan. Resultatet blev inget mindre än en pulled pork-burgare med coleslaw, hembakat hamburgerbröd och ugnsbakade pommes. Jisses vilken middag! Helt otroligt gott må jag säga, även om jag fuskade och använde färdig BBQ-sås som bas denna gången på grund av tidsbrist.Har man ingen slowcooker så kan man istället göra detta i ugnen  i en gryta med lock, då skulle jag chansa på att det hela tar 6-8 timmar innan köttet är mört nog. Sätt det då i nedre delen av ugnen på 125 grader.
         Pulled Pork i Crock Pot     
ca 1 kg fläskkarré i bit (benfri) eller benfri kotlett i bit
1 flaska BBQ-sås Sweet Baby Ray´s Hickory brown sugar
1 msk oxfond
1 tsk chipotlepaste
3/4 dl vatten
3-4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2 stor, röd chili
paprikapulver, chiliflakes
salt, cayennepeppar
  •  Rensa och skär paprikan i grövre bitar, lägg sedan i botten av Crock Pot'en. Skala och grovhacka vitlöken, finhacka chilin och strö dem båda över paprikan. 
  • Finputsa köttet och krydda sedan rikligt med salt, paprikapulver, chiliflakes och lite cayennepeppar. Klappa in kryddorna i köttet och bryn det sedan på alla sidor i en het panna. Lägg köttet ovanpå grönsakerna i grytan.
  • Blanda samman BBQ-sås, oxfond, chipotlepaste och vatten i en bunke. Häll sedan över köttet i grytan. Lägg på locken och ställ in din Crock Pot på låg effekt i 9 timmar.
 
 
Coleslawen smaksatte jag extra med lite chilisås och färsk bladpersilja, vilket passade ypperligt till köttets rökiga smak. Ett bra tips för att piffa till brödet lite extra är att rosta till det lite i en het panna precis innan servering så får man en lite krispigare yta vilket höjer burgaren till nästa nivå! Receptet på brödet kommer up vid ett senare tillfälle, för nu ska jag klä på mig och fara in mot stan för inhandling av det sista inför kvällens middag! Om det skulle vara så att ni önskar receptet på coleslawen också så är det bara att hojta till i kommentarsfältet! 
 
Ha en riktigt bra dag och glöm inte att rå om de du står nära, såväl vänner som familj och partner! 
   
0 kommentarer publicerat i , Kött & Kyckling;
Taggar: BBQ, Burgare, Coleslaw, Crock Pot, Fläskkarré, Långkok, Pulled Pork, Slowcooker, lättlagat