Halloumifest

Dagarna flyger fram och vips så är det flera dagar sedan jag hann med att bjuda på någon ätbar inspiration här. Delvis på grund av att jag fortfarande saknar arbetsförmåga i min högra arm men även på grund av att slutet på förra veckan ägnades åt att fullt fokusera på skolan, den stundande praktiken, rehabträning, kärleken och vänner på flera håll. Det har varit lite fullt upp med andra ord, precis så som livet kan vara från och till. Det jag dock kan glädja er med är att jag längtar så innerligt efter att få tillbaka någorlunda kapacitet i armen så att matlagandet och kan sätta igång igen med dunder och brak. För nu har jag allt en hel del recept och idéer på lager som bara väntar på att bli tillagade.
Ikväll var en kväll likt de senaste, där tiden lades åt annat än matlagning. En kväll som ändå resulterade i en riktigt smarrig och snabblagad middag där huvudrollen utgjordes av inget mindre än halloumiost.
Det blir knappast enklare än såhär. Ta ditt favoritbröd (t ex. ciabatta, matteus bröd, pita, surdegsbaguette..), fyll med lite fräsch sallad, stek några skivor halloumi i lite olivolja och toppa med ett par skivor paprika. Har du lite extra tid kan du fräsa på paprikaskivorna en snabbis i stekpannan så att de mjuknar till och får fram den där sötman som paprikor sitter inne på. Varför inte toppa smörgåskreationen med några droppar vinegrätt eller en klick av din favorit bland kalla såser. Som sagt, det enkla räcker många gånger gott och väl! 
Smaklig måltid och trevlig tisdagkväll!