Värmande Blomkål- & Rotsakssoppa

God kväll på er! Här sitter jag vid köksbordet med känslan av att det är söndagkväll, så dagvild man kan bli av dessa långhelger. Eller så beror det på att jag ägnade gårkvällen åt att roa mig på Rondo tillsammans med alla andra fina anställda och funktionärer från Friskis & Svettis Göteborg, ett kalas utan dess like! Jisses så glad jag är att man hamnat på en arbetsplats där man värnar om sina medarbetare och där man känns som en enda stor familj fastän vi är bort emot 800 st. Tillsammans avnjöt vi en tvårätters middag och dansade loss till de erfarna melodifestivaldeltagarna Jessica Andersson och Magnus Carlsson. Så ett stort tack till alla som var med, om någon av er skulle få syn på detta!
 
Att döma på antalet besök här under dagen så misstänker jag att några av er läskats av den smarriga mellanmålsbaren jag la ut på instagram (@smaklokarna), men faktum är att ni får vänta på det receptet tills imorgon. För nu tänkte jag tipsa om en favorit i repris som jag nog aldrig kommer att tröttna på, nämligen blomkål- och rotsakssoppa. Len, värmade, smakrik, mättande och otroligt enkel att laga. Ja ni förstår, det blir ju knappast bättre. Speciellt inte när den dessutom är pengavänlig! Personligen gillar jag att toppa den med lite rökt skinka eller knaperstekt bacon men vill man hålla den vegetarisk så är det bara att avnjuta den som den är!
     Värmande Blomkål- & Rotsakssoppa      6 port.
2 palsternackor
2 morötter
1 bakpotatis eller 3-4 vanliga
1 blomkålshuvud
1 purjolök
1,5 liter grönsaksbuljong (3 tärningar + 1,5 liter vatten)
ca 2 dl matlagningsgrädde
1 pkt färsk persilja

  •  Skala och tärna rotsakerna i lite mindre bitar. Koka upp buljongen i en stor kastull och häll sedan i rotsakerna och låt koka på svag-medelvärme. 
  • Skiva purjolöken och dela blomkålen i mindre buketter. Tillsätt pujolöken och blomkålen till de kokande rotsakerna när de börjat mjukna en aning. Låt sedan koka på svag-medelvärme tills blomkålen är genomkokt. Hacka under tiden persiljan.
  • Mixa soppan slät med en stavmixer och rör sedan ner grädden och persiljan.
  • Servera gärna med lite rökt skinka och knäckemacka!
Smaklig måltid! 
 
 
0 kommentarer publicerat i Vegetariskt
Taggar: Blomkål, Rotsaker, Soppa, Vardagsmat, Vegetariskt, lättlagat