Laxtacos med mangosalsa och picklad rödlök

Enligt kalendern så är det inte bara löning idag utan även fredag, trots att många av er säkerligen har semester och lördag hela veckan. Bara för att det är sommar betyder det dock inte att man behöver sväva iväg från alla vanor, så idag fick det bli tacofredag! Fast med en ny tappning. 
När Buffé-tidningen kom ut med sitt femte nummer för iår så kunde jag inte sluta dregla över en rätt som var med i tidningen, nämligen deras fish tacos gjord på lax. Laxsida ömsint inklappad med smakrika kryddor i form av paprika, chili, koriander och ingefära, och trots att jag inte är särskilt bekant eller förtjust i varken koriander eller ingefära så gick detta hem hos mig! Jag valde dock att göra några egna justeringar samt kombinera samman mina egna tillbehör. Denna gången landade valen på snabbpicklad rödlök och mangosalsa, tillsammans med lite machésallad, rädisa och creme fraiche. 
        Laxtacos      4 port.
500-600 g laxsida med skinn
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1 tsk farinsocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk malen ingefära
  • Sätt ugnen på 150 grader. 
  • Lägg laxen i en ugnsfast form.
  • Mortla samman kryddorna och gnid sedan in köttsidan på laxen med kryddblandningen.
  • Tillaga mitt i ugnen i ca 20-30 min. Låt ugnen gå på grill de sista 5 minutrarna för att ge laxen en fin yta. 
  • Servera tillsammans med dina favorittillbehör!
Smaklig måltid!