Snabbpicklad rödlök & Mango salsa

Eftersom det har ramlat in en hel del positiv respons kring bilderna på laxtacosen så tänkte jag även bjuda på recepten till de busenkla tillbehören också! 
Löken syras effektivt genom en 3-2-1-lag som hetas upp, medan salsan inte behöver mer förberedelser än skära och hacka ingredisenserna. Den picklade löken kan jag dessutom rekommendera att lägga på hamburgaren, hur gott som helst!
          Snabbpicklad rödlök
2 rödlökar
3 dl vatten
2 dl sokcer
1 dl 12% ättika (eller 1/2 dl 24%)
ev. hela pepparkorn
  • Skiva rödlöken i tunna skivor.
  • Koka samman vatten, socker och ättika till allt socker lösts upp.
  • Rör ner den skivade löken i lagen och låt sedan svalna. Häll upp i en välrengjord burk och förvara sedan i kylen.
        Mangosalsa
1 mogen mango
1 röd chili
1/2 kruka koriander
saften från 1 lime
en nypa salt
  • Dela mangon i små bitar. Finhacka chilin och koriander. 
  • Blanda samman mango, chili och koriander med saften från 1 lime och lite salt.
  • Låt stå kallt en stund innan servering. 
Smaklig måltid! 
 
Nu ska jag krypa till kojs och ladda upp för en ny dag på jobbet, hoppas ni alla haft en fin måndag!