Paprikainfluerade kycklingspett

Midsommarhelgen börjar gå mot sitt slut och jag hoppas att ni alla har njutit til fullo. För min del var detta mina sista lediga dagar innan sommarens jobbveckor drar igång, så jag har passat på att sova mycket, ätit gott och njutit av att bara göra ingenting. För imorgon ringer klockan 04.30 och då misstänker jag att jag minsann inte är så kaxig.
Nu under sommaren så har jag en tendens till att uppskatta och njuta lite extra av de små, och ibland enklare, saker som inte kräver så mycket ansträngning. Som att grilla exemeplvis. Nästan all mat blir genast både roligare och godare om den grillas. Som majs exempelvis. Grillad majskolv är i princip den enda gången jag uppskattar majs, om man inte räknar med popcorn då vill säga.
Den här gången landade det grillspett med paprika, chorizokorv och ajvarmarinerad kycklingfilé på grillen, tillsammans med fetaostfylld paprika, minichampinjoner och majs. En helt okej middag så att säga.
        Ajvarmarinerad kyckling    4 port.
400-500 g kycklingfilé
3 msk ajvar
2 msk soya
2 msk rödvinsvinäger
  • Dela kycklingen i mindre bitar.
  • Blanda samman ajvar, soya och rödvinsvinäger i en liten skål. Lägg kycklingbitarna i dubbla plastpåsar och häll sedan över marinaden. Se till så att all kyckling täcks och knyt sedan igen påsen. 
  • Låt ligga i kylen i minst 1 timme innan de träs på grillspett och tillagas. 
Smaklig måltid!