Teriyaki Laxwrap med paprikamajo & sparris

Kors i taket vilken måndagsmiddag! Mina smaklökar dansar fortfarande på tungan trots att sista tuggan togs för en halvtimma sedan. Har ni någon gång upplevt den där high five-känslan när ni fått till en maträtt som ni vara vevat ihop i ren improvisering? Personligen skulle jag säga att känslan nästan blir lite extra göttig när rätten dessutom kräver minimalt med arbete och ändå smakar prima. Inte ens det faktum att ösregnet drog in minuten efter att jag börjat fotografera på balkongen kunde få mig på dåligt humör, sen om den glädjen beror på en nyvunnen smakupplevelse eller vetskapen om att examensveckan har inletts, ja det är frågan. En sak vet jag dock. Att gillar ni lax och fräscha smaker, ja då borde ni testa denna laxwrap. Om ni dessutom har vädret på er sida, ja då kan ni med fördel ta och grilla både lax och sparris!
          Teriyaki Laxwrap m. paprikamajo     4 port.
400-500 g laxfilé (eller 4 bitar portionslax)
ca 1 dl teriyakisås
sesamfrön
salt
1 knippe grön sparris
8 rädisor
soyabönor
blandad småbladssallad
4 tortillabröd
 
paprikamajo:
1 dl majonnäs 
1 rågad tsk ajvar 
riktligt med paprikapulver
en skvätt citronsaft
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg laxen i en ugnsfast form, salta lite lätt och pensla över 2/3 av teriyakisåsen. Tillaga mitt i ugnen i ca 10-15 min. Ta ut och pensla på resten av såsen och strö sedan över sesamfrön. Ställ om ugnen till grill-läget och låt laxen stå i ytterligare 5-10 min tills den är genomstekt.
  • Stek under tiden sparrisen i lite rapsolja och flingsalt. Skiva rädisorna tunt.
  • Blanda samman paprikamajon. 
  • Lägg sallad, soyabönor, rädisor och sparrisen på tortillabröden. Klicka på paprikamajo och avsluta sedan med den ugnsbakade laxen. Vik ihop och njut!
 
Smaklig måltid!
 
#1 - - hungrigast.blogg.se:

Ser jättegott ut!...och fina bilder!