Mamma Ullas Gubbrullar

God morgon! Solen skiner in genom fönstret för första gången på flera dagar och allt jag vill göra är att gå ut och suga in den ljuvliga doften av vår. Det får dock sparas till en annan dag för idag ligger jag nerbäddad i sängen med årets första förkylning. Tjock i halsen, snor och sparsamt med energi gjorde att jag bytte bort jobbpasset jag egentligen skulle varit på nu och istället dricker te i sängen för att kurera mig. 
Hade planer på att uppdatera er med dessa små godingar igår kväll men istället så däckade jag i soffan strax innan 8. Ja, så kan det gå! Som tur är så är det ju ännu en vecka kvar till påsk, så ni har god tid på er att både inhandla och veva ihop rullarna innan gästerna knackar på dörren. Mamma Ullas gubbrullar, ja det är nog bland det godaste som finns i buffématväg om ni frågar mig. Jag hade nästan kunnat äta dem som godis, eller snaskat i mig ett helt fat till middag. 
         Gubbrullar               ca 15-20 st
3-4 mjuka tunnbröd
2 hårdkokta ägg
ca 200 g räkor i lake, avrunna (en liten burk)
1 knippe dill
1/2 rödlök
1 liten burk ansjovis, avrunnen
1 dl majonnäs
en nypa salt
  • Finhacka de hårdkokta äggen, räkorna, dillen, rödlöken och ansjovisen. Lägg allt i en bunke och rör sedan ner majonnäsen och smaka av med lite salt.
  • Bred ut blandningen tunnt på ca 4/5 av varje tunnbröd. Rulla sedan ihop till rulle och dela sedan i önskvärd storlek. Låt stå kallt en stund innan servering så att brödet hinner suga åt sig fyllningen en aning. 
Ha en fortsatt trevlig lördag och glöm inte att njuta av dagen!
0 kommentarer publicerat i , Fisk & Skaldjur;
Taggar: Aptitretare, Buffé, Gubbrullar, Gubbröra, Påsk, Påskmat, Tunnbröd