Medelhavslax m. färskpotatis

Nu kommer här ett tips för alla er som uppskattar en snabblagad fiskrätt. En otroligt tidseffektiv måltid med smaker från både sverige och medelhavet, som dessutom inte kräver alls många ingredienser. Vilket är väldigt uppskattat såhär dagarna innan löning när tiden dessutom är knapp. För ska jag vara helt ärlig så har jag inte haft någon lust att till att varken laga mat eller vara kreativ i tankarna de senaste veckorna, det har helt enkelt varit lite för många bollar i luften. Nu kan man dock se skymten av mållinjen och på lördag kan jag bocka av en sak från listan, nämligen att springa mitt första Göteborgsvarv. 21 km runt Göteborgs många gator tillsammans med de 64.000 andra anmälda. En folkfest som heter duga!
Så igår när jag kom hem från mitt sista löppass innan varvet så kände jag att maten var tvungen att gå fort att göra. Och visst gick det snabbt, för under tiden jag stod i duschen så hade både potatisen kokat klart och laxen blivit genomstekt. Jag kryddade min lax med en färdig Bruschetta-kryddmix från Gourmetgruppen men har man inte tillgång till denna så kan man själv blanda ihop sin egen kryddblandning av sina favorit-medelhavssmaker!
       Medelhavslax m. färskpotatis         4 port.
4 portionsbitar laxfilé
1/2 pkt fetaost
Bruschetta kryddmix
 
färskpotatis
salt
färsk dill
  • Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och strö kryddmix över laxen. Smula sedan fetaost ovanpå och tillaga sedan mitt i ugnen till laxen är genomstekt (ca 15-20 min).
  • Koka under tiden potatisen tillsammans med ett par dillkvistar.
  • Servera gärna med en klick smör och lite goda grönsaker!
Mitt bästa knep när man ska koka potatis är att koka upp det mesta av vattnet i en vattenkokare. Potatisen förlorar nämligen som mest näringsämnen under uppvärmningen innan den nått ungefär 40 grader. Genom att Tillsätta redan kokande vatten över potatisen så hettas den upp snabbare och förlorar således inte lika mycket näring ut i vattnet! Plus att det går mycket snabbare att få den att koka än om man sätter en kastrull med kallt vatten direkt på plattan. 
Smaklig måltid!
 
  
0 kommentarer publicerat i , Fisk & Skaldjur;
Taggar: Bruschetta, Fetaost, Färskpotatis, Gourmetgruppen, Lax, lättlagat