Pizzabullar

God kväll från ett gråtrist Göteborg! En sådan där dag när ingenting har gått som det skulle men livet går vidare ändå. Vilket också gäller dagens bakkurs! Denna vecka bjöd på en lite grövre variant på pizzabullar, som fylldes med Mutti´s pizzasås, ost, kalkon och oregano. Ett bra alternativ om man till exempel ska på utflykt med barnen och vill ha ett lite mer matigare fika med sig, för man kan lätt göra dem till det nyttigare slaget genom att tänka igenom vad man både stoppar i degen och i fyllningen. 
Jag valde att göra en halvgrov variant, som med fördel kan göras ännu grövre om man vill, genom att addera fullkornsdinkel till degen. När det kommer till fyllningen så valde jag magert fågelkött i form av kalkon, samt en mager ost och Mutti´s pizzasås som inte innehåller något tillsatt socker. Perfekt om man inte har lust att koka samman sin egen tomatsås, även om det enligt mig är det allra godaste alternativet. Som vanligt så förser jag mina deltagare med ett steg-för-steg-material i bilder för att förenkla kommunikationen när de fortfarande håller på att lära sig språket!
            Pizzabullar            ca 30 st
1 pkt jäsblandning (eller 1 pkt jäst, låt då jäsa som en vanlig bulldeg)
3 dl fullkornsdinkel
10 dl siktat dinkel
1 krm salt
2 msk flytande honung
5 dl mjölk
1 dl Arla Smör- & Rapsolja
 
fyllning:
250 g riven ost, gärna vällagrad
8 skivor rökt kalkon eller skinka, skuren i bitar
1/2 konserv Mutti Pizzasås
oregano
  • Blanda mjöl, salt och jäsblandning i en skål. Rör ner honung och Smör- & Rapsolja, arbeta sist i mjölken och knåda samman till en hanterbar deg. Ha eventuellt i lite mer mjöl.
  • Dela degen i 2 delar och kavla ut till rektanglar. Bred på tomatsås och strö över kalkon/skinka och ost. Pudra över rikligt med oregano och rulla sedan ihop långsidan till en rulle.
  • Dela varje rulle i ca 15 bitar och lägg i bullformar på en plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 min.
  • Sätt ugnen på 250 grader medan du väntar.
  • Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 min. Låt svalna lite lätt innan servering, smakar som allra bäst lite ljumna. 
Vill man ha en lite vuxnare smak på bullarna så kan jag rekommendera att finhacka lite soltorkade tomater att tillsätta till fyllningen, samt att riva lite parmesanost ovanpå bullarna innan de åker in i ugnen. 
 
Ha en mysig tisdagkväll! 
2 kommentarer publicerat i , Matbröd;
Taggar: Arla, Bakningskurs, Bullar, Medborgarskolan, Mellanmål, Mutti, Pizza, Pizzabullar
#1 - - LIENE:

Älskar pizzabullar!

#2 - - rememberthiis.blogg.se:

Mums :d