Kryddig äppelmustglögg

Nu börjar vinterkylan sakta men säkert smyga sig på och på vissa håll i landet har till och med den första snön landat. I takt med att utemiljön kallnar till ökar tillfällena att krypa upp i soffan under en filt och bara mysa. För att höja mysnivån ännu ett snäpp så är en kopp med varm dryck att rekommendera. Om man inte riktigt känner sig redo att släppa taget om hösten för att börja sippa på de mer traditionella glöggsmakerna, så tänkte jag erbjuda ett varmt och kryddigt alternativ som behåller ena foten på höstens planhalva. Äppelmustglögg.
     Äppelmustglögg              1 liter
1 liter äppelmust, gärna gjord på en söt äppelsort
2 kanelstänger
7 kardemummakapslar
2 stjärnanis
3 kryddnejlikor
1 torkat pomeransskal
ca 2 cm ingefära, skivad
  • Värm musten tillsammans med kryddorna i 5-10 minuter i en kastrull. Låt svalna.
  • Ta upp kryddorna med en hålslev eller sila musten genom en småhålig sil eller kaffefilter. Häll upp på en ren flaska och förslut väl. Förvara svalt och värm upp innan servering. 
Till min must använde jag Englamust från Bjärebygdens musteri, som jag köpte en hel bag-in-box av på Mitt Kök-mässan häromveckan. 
Jag önskar er alla en trevlig helg och hoppas på att ni får tillfälle att mysa upp er sofforna där hemma med era favoriter av varma drycker, eller varför inte ett gott glas vin!