Kotletter i ugn

Flytten är i full gång och inatt sov vi första natten i nya lägenheten, i vår splitter nya soffa. Jag hade hoppats på att få krypa ner i en ny säng men tydligen så får det vänta ytterligare någon dag eftersom leveransen inte dök upp. I nuläget hade jag nog dock kunnat somna sittande på en sten, för jag kan inte påstå att energin är på topp efter två riktigt intensiva flyttdagar. 
 
Mitt i allt flyttande så har även maten fått sig en känga, då varken tiden eller orken funnits för att spendera någon längre tid vid spisen. Dagar som dessa så är det perfekt med mat som sköter sig självt, som detta receptet på kotletter i ugn. Förberedelserna är minimala och smakerna är klockrena. Dessutom passar rätten såväl till vardags som till middagen med vännerna! 
          Kotletter i ugn      4-6 port.
ca 800 g benfria kotletter 
5 dl matlagningsgrädde
3 dl creme fraiche
1 1/4 dl soya
3 tsk sambal oelek
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Placera ut dem på en plåt med hög kant.
  • Vispa samman grädde, creme fraiche, soya och sambal oelek. Häll såsen över köttet så att alla skivorna täcks. 
  • Tillaga köttet mitt i ugnen i ca 45min. Täck sedan plåtsen med folie och ställ tillbaka in i ugnen i ca 15-20 min. 
  • Servera tillsammans med exempelvis kokt ris eller pressad potatis och dina favoritgrönsaker. 
Smaklig måltid!