Rödvinsputtrad Köttfärssås

Trevlig onsdag gott folk! Ska jag vara helt ärlig så höll jag på att skriva torsdag, dagarna har haft en tendens att flyta samman nu när jag varit ledig en vecka och haft fullt upp med flytten. Idag hoppade jag dock in och jobbade ett par timmar på morgonen och jag kan ju helt klart säga att jag redan hunnit vänja mig av vid att gå upp 05.15 men nu är det bara att ta sig i kragen igen eftersom jag från och med måndag börjar jobba 90 %!
En lill-lördag som denna kan man ibland vilja festa till det lite i matväg, så vad passar då bättre än en omsorgsfullt puttrad köttfärssås full i rödvin och färska örter? En lite lyxigare tappning av en vardagsklassiker helt enkelt.
Jag passade på att inviga min nya Le Creuset-gryta som jag fick av mina föräldrar i examenspresent, som både är grymt snygg och av fin kvalité rent redskapsmässigt. Min första upplevelse av grytan är att den är lättanvänd och att den är enkel att hålla ren, så tummen upp för det!
     Köttfärssås m. rödvin     6-8 port.
800 g nötfärs
7-8 st champinjoner
1 gul lök
1 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
3 msk tomatpuré
en skvätt soya
800 g krossade tomater
3 dl rödvin
1 köttbuljongtärning 
1 msk torkad oregano
3 msk hackad, färsk timjan
3 msk hackad färsk oregano
  • Finhacka löken och vitlöken. Skiva champinjonerna och baconet. Riv moroten.
  • Fräs löken, vitlöken, champinjonerna och baconet i lite matfett utan att löken tar färg. Låt moroten fräsa med någon minut i slutet, ställ sedan åt sidan. 
  • Bryn köttfärsen i lite matfett och tillsätt en skvätt soya. Häll ner de frästa grönsakerna/baconet och tillsätt tomatpuré. Låt fräsa samman någon minut innan du häller på krossade tomater, rödvin, buljongtärning och torkad oregano. Låt sedan puttra på låg värme under lock i minst 20 min, gärna upp emot en timme. Tillsätt de färska kryddorna några minuter innan servering och ät sedan köttfärssåsen ihop med någon god, nykokt pasta! 
Smaklig måltid!
 
  
0 kommentarer publicerat i Kött & Kyckling
Taggar: Köttfärs, Köttfärssås, Le Creuset, Pasta, Pasta Bolognese, Rött vin, Svegro, Örter