Att hitta tillbaka till önskad riktning

Bloggtorka och tankeverkstad. Ja, det är med de orden jag förklarar min frånvaro härifrån under de senaste veckorna. Jag har ägnat en hel del tid till att fundera på vad jag egentligen vill, och vad ambitionen ifrån början, att denna bloggen ska tillföra till såväl mitt liv som till era och jag har kommit fram till att jag hamnat på en villoväg. 
 
När Livet genom smaklökarna kom till liv för lite mer än tre år sedan så hade jag precis läst klart första året på Hälsopromotionslinjen på GU och hade bestämt mig för att fördjupa mig inom kostvetenskap. Jag ville starta en blogg som kunde inspirera mig själv och andra till att laga god, hälsosam mat och motivera till en varierad kosthållning. Och det är här efter vägen jag till slut tappade bort mig och min ambition. Någonstans mitt emellan alla tankar om att inte vara allt för hälsoextrem och mitt intresse för att se vilken kapacitet bloggen/Instagram kunde få tappade jag bort visionen och istället landade i en atmosfär där jag fokuserade på fel saker och inte kände någon slutlig stolthet eller glädje över vad jag producerade. Jag tappade helt enkelt bort mig själv och mina värderingar. 
 
Så detta inlägg är därmed tilldelat som en nystart till mig själv och Livet genom smaklökarna nu när jag väl kommit till insikt. Det är dags att vända på steken efter alldeles för många månader av förvirring och att sakta men säkert hitta tillbaka till min önskade riktning- att producera inlägg och recept som kan inspirera er och mig själv till att anamma en hälsosam livsstil och kosthållning! Detta betyder inte att alla recept på godsaker kommer att upphöra, utan det betyder att det kommer bli en hälsosammare balans kring vad som publiceras. För visst är det så att en hälsosam kosthållning även kan innehålla lite traditionellt fikabröd eller godis då och då. Det krävs dock en stabil och näringsrik grund att stå på, där merparten av kostintaget är menat till att förse kroppen med de näringsämnen den faktiskt behöver och mår bra av. Detta är vad jag kommer att ägna min höst åt att hitta tillbaka till.
 
Medan ni funderar på huruvida ni vill följa med mig även på detta spåret eller ej, så tänkte jag bjuda på en mättande och näringsrik frukost att ladda upp kroppen med innan dagens utmaningar drar igång.
     Havregrynsgröt med kanelbullesmak     1 port.
1 dl havregryn
2 dl vatten
en nypa salt
1 tsk kanel
1 krm kardemumma
 
 150 g osötad vaniljkvarg/yoghurtkvarg 
vatten
50 g frysta blåbär
  • Blanda havregryn, vatten, salt, kardemumma och kanel i en liten kastrull. Låt koka upp på medelhög värme under omrörning och låt puttra till önskad konsistens.
  • Späd ut vaniljkvargen med lite vatten i taget, rör om ordentligt tills kvargen blir lättlytande och len. Micra de frysta blåbären ca 1 min på hög effekt så de blir varma.
  • Toppa kvargblandningen med gröten, strö över lite kanel och toppa med varma blåbär. Nu är det bara att njuta av frukosten!
På tal om nya vanor så har Smakbox´s tredje box nu börjat skickas ut med just detta tema. Om någon av er är sugen på att beställa hem denna så får ni 15% rabatt om ni uppger koden SMAKLOKARNA när ni beställer. Mina favoriter ur boxen kommer jag att presentera vid ett senare tillfälle!
 
Ha nu en riktigt bra måndag!
#1 - - GoForFit:

Härligt med en nystart :) Kommer nog bli hur bra som helst! (och frukosten såg ju helt drömgod ut!)

Svar: Tack! Det tror jag med. Ibland behöver man påminna sig själv om vart man vill vara påväg!
Frida