Rabarberpaj med lakritssmul

ÄNTLIGEN är vi på plats i nya lägenheten efter en intensiv flyttvecka. Att behövt ha bott tillfälligt hos mina föräldrar i tre månaders tid har tagit mer på både energin och inspirationen än vad jag hade kunnat tro men nu hoppas jag på att livets alla pusselbitar ska falla på plats igen en efter en. 
 
Jag misstänker att många av er redan har gått på semester och är på språng med att hinna med allt det där roliga som dagarna tänkts fyllas med. Själv får jag nöja mig med att ha en ledig dag för mig själv, då jag ännu har två veckors arbete kvar innan semestern väntar. Tidigare i förmiddags var jag hemma hos mina föräldrar och norpade med mig en kasse rabarber hem från trädgården. Vad passade då bättre än att veva ihop en smaskig rabarberpaj att avnjuta på vår nya inglasade balkong! 
     Rabarberpaj m. lakritssmul       4 port.
4-6 st rabarberstjälkar
1/2 tsk potatismjöl
1 msk flytande honung
 
2 rågade msk rumstempererad kokosolja
2 dl havregryn
1 dl mjöl
2 msk söt lakritssirap
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela rabarber i  mindre bitar och blanda samman med honung och potatismjöl i en pajform.
  • Nyp ihop kokosolja, mjöl, havregryn och lakritssirap. Fördela över rabarbern och grädda sedan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  • Låt svalna en aning och servera sedan med vaniljsås eller vaniljglass!
 
Smaklig fika!