Grillade persikor med vaniljgrädde

Sommar, sol och sena kvällar fyllda med grilldoft i luften. Själen blir alldeles varm av bara tanken, för nog erkänner jag att jag är en solklar sommarmänniska. Att grilla är dessutom så mycket mer än att bara tillaga något ätbart. Begreppet "att grilla" är ett sådant där klockrent exempel på att en måltid innefattar flera olika aspekter som alla har sin del i att göra en måltid riktigt lyckad. Doften, innehållet, färgerna, sällskapet, tillagningen, omgivningen och smakerna. Ja, allt det där har sin beskärda del i den goa känslan som infinner sig.
 
Som pricken över i:et kan man dessutom ta tillfället i akt att avsluta middagen med en simpel, grillad dessert. Att grilla frukt förbättrar den ljuvliga sötman som frukten besitter, samtidigt som det känns lite festligare än att bara äta frukten rätt upp och ner. Här kommer en av mina favoriter på en riktigt enkel grillad efterrätt där persikan får spela huvudrollen och backas upp av en klick vispad grädde med vaniljsmak.
      Grillad persika med vaniljgrädde   4 port.
6 st persikor
2 dl vispgrädde
1 msk socker (går att utesluta)
1/2 tsk vaniljpulver
honung att ringla över
  • Se till så att grillen fått riktigt fin glöd.
  • Dela persikorna i halvor och ta bort kärnorna.
  • Vispa grädden luftig tillsammans med socker och vaniljpulver.
  • Grilla persikorna på båda sidorna tills de fått fin färg och mjuknat lite lätt.
  • Ringla lite flytande honung över persikorna och servera direkt med den vispade vaniljgrädden.
 
Smaklig måltid