Pulled beef

Jag kan inte uttrycka med ord hur otroligt lycklig jag är över att sommaren har börjat ge oss lite vibbar av att den är påväg. Sakta, men säkert, påväg. För mig som matbloggare betyder det framförallt att man kan flytta ut sina fotostunder och suga in varenda liten ljusstråle i bilderna, även på kvällstid. Det var precis vad jag gjorde igår. Medan middagen låg och puttrade i CrockPot:en hela dagen så passade jag på att ägna min lediga dag åt att träna och träffa vänner, för att sedan komma hem trött och hungrig till till en färdiglagad köttbit som bara väntade på att bli isärdragen, fotograferad och uppäten.
Den här varianten på Pulled beef har en väldigt enkel och snäll sås som yppar sig exemplariskt för hela familjen. Ingredienserna är sådana man ofta har hemma i skafferiet, så bli inte rädda av att listan kna se en aning lång ut för att vara ett enkelt recept. Uppskattar man när det är lite mera sting i maten så kan man med fördel skvätta ner lite valfri chilisås. Personligen tycker jag att ger utrymme för att addera lite mer smakrika tillbehör, som några ringar picklad rödlök eller naturligt peppriga rädisor. Receptet går att tillaga både i ugnen och i slowcooker beroende på vad man har tillgång till.
    Pulled beef     6-8 port.
1-1,2 kg nötkött, exempelvis fransyska
1 röd lök
1 röd chili
1 paket bacon
1 pkt passerade tomater
1,5 msk koncentrerad oxfond
0,5 dl ketchup
1 dl vatten
1 dl tomatpuré
1 msk rödvinsvinäger
2 msk paprikapulver + extra till köttet
4-5 kvistar färsk timjan
salt
  • Om du använder ugn, sätt då denna på 150 grader.
  • Stek baconet och låt det rinna av på ett pappersark. Skala och klyfta löken och lägg den i botten av en ugnssäker gryta eller i din slowcooker. Dela baconet i mindre bitar och lägg ovanpå löken.
  • Krydda köttet runt om med salt och rikligt med paprikapulver. Bryn köttets alla sidor i en het panna och lägg sedan ner köttbiten i grytan/slowcookern.
  • Finhacka chilin.
  • Blanda samman chili, passerade tomater, oxfond, vatten, tomatpuré, ketchup, rödvinsvinäger och paprikapulver i en skål. Häll såsen över köttet och toppa med timjankvistarna.
  • Lägg på locket och ställ din slowcooker på 9 timmar på låg temperatur, alternativt tillaga din gryta med lock i ugnen i 7-8 timmar.
  • Riv isär köttet med en gaffel och blanda med såsen. Servera sedan med dina favorittillbehör.
 
 
Smaklig måltid!
 
En kommentar publicerat i Kött & Kyckling
Taggar: Crock Pot, Fransyska, Långkok, Nötkött, Pulled Beef, Slowcooker, Vardagsmat
#1 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott!

Svar: Supersmarrigt! :)
Frida