BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Efter mycket eftertanke har jag valt att start om på ny kula när det kommer till matbloggande. Tanken om att skaffa mig en egen domän har funnits hos mig sedan länge, varpå jag nu tagit tag i saken och klivit in i en helt ny värld av möjligheter. I samband med detta har jag även valt att byta namn till "Näringsglädje", då jag anser att det mer speglar min ambition med mitt matbloggande, att sprida matglädje för näringsrik mat! Så framöver kommer ni att hitta mina recept, och även mycket annat, på naringsgladje.se , "Näringsglädje" på facebook och på @naringsgladje på Instagram, så in och följ vettja! Jag hoppas verkligen att ni vill följa med även på denna resa och att ni tycker att förändringen är till det bättre! 
 

Fänkål- & Sellerisoppa

Nu är hösten här på riktigt. Imorse när jag vaknade ville jag knappt lämna sängen när jag möttes av den kyliga morgonluften som det öppna sovrumsfönstret lotsade in. Även om det var kyligt så var det även härligt, att vakna till liv av den friska höstluften.
 
När kylan kryper sig på så kommer även suget efter varma soppor knallande. Så idag spenderade jag en liten stund vid spisen för att preparera en smakrik soppa med fänkål och selleri som får agera veckans matlådor. Den här soppan har följt mig sedan barnsben, då mina föräldrar ofta serverat den som förrätt när vi haft gäster och ibland även serverat den som huvudrätt. Jag ville dock göra den snäppet matigare än vad jag varit van vid, så i min variant tillsattes även ett par potatisar och extra mycket skinka. Gott, gott, gott! 
     Fänkål- & Sellerisoppa m. rökt skinka            4 port.
5-6 st stjälkar stjälkselleri
1 stor fänkål
1 gul lök
3 fasta potatisar
1,5-2 tsk curry
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
2 msk creme fraiche
200 g rökt skinka
en rejäl knippe gräslök
  • Skala potatisen och skär den i tärningar. Skala och hacka löken. Ansa och dela fänkål och selleri i mindre bitar.
  • Fräs grönsakerna i en gryta i lite olja. Fräs tills de mjuknat men inte tagit färg. Tillsätt curryn och fräs lite till.
  • Häll på vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt soppan småkoka under lock i ca 15 minuter, tills grönsakerna blivit mjuka. Rör sedan ner creme fraiche och låt koka någon minut till. Smaka av soppan med eventuellt lite salt och mer curry.
  • Strimla skinkan och finhacka gräslöken. Rör ner detta i soppan strax innan servering så att skinkan jämt hinner bli varm.
Smaklig måltid!
Visa fler inlägg