Fröknäcke

Att göra sitt eget knäckebröd är varken svårt eller tidskrävande. I år gjorde jag en sats fröknäcke som fick agera en del av presentkorgarna som gavs bort i julklapp. Har gjort detta knäckebröd två gånger tidigare och båda gångerna har det gått åt på ett kick. Gott både till olika ostar såväl som till andra pålägg!
     Fröknäcke
2 dl fullkornsdinkel
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1,5 dl pumpafrö
1/2 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
 
+ flingsalt att toppa med
  • Blanda de torra ingrediensena i en bunke
  • Tillsätt  vattnet och oljan och rör ihop till en jämn smet.
  • Bred ut tunt på en plåt och toppa med flingsalt. Grädda ca 60 min i 150 grader.
  • TIPS: tag ur plåten efter ca 40 min och skåra det i lagom stora bitar och sätt sedan tillbaka i ugnen. Det är då mindre risk att knäcket går sönder när det ska delas.
 
Visa fler inlägg