Aptitens färger

En måltid är så mycket mer än bara intag av energi och näringsämnen. En måltid involverar smaker, lukter, konsistens och framförallt utseende! Det stämmer trots allt att vi ofta äter med ögonen, vare sig maten är hälsosam eller ej. Det fina med hälsosam mat är alla färger den bjuder på. Det är lätt att skapa en iögonfallande måltid fylld med olika färger, former och texturer bara med hjälp av grönsaker av olika sorter! Idag bestod dagens middag av en stor, helt vanlig grönsallad med mixad sallad, gurka, tomat och lite paprika. Till detta åt jag färsbiffar och vitlökssås gjord på kvarg. Bara att sätta tänderna i den krispiga salladen får smaklökarna att dansa på tungan, för fräschare än så blir det knappast! Ytterliagre en positiv sak med just grönsaker och sallader i sig är att de inte tillåter dig att äta för snabbt. Livsmedlena behöver sin tid för att bearbetas innan de kan sväljas och på så vis undviker man även att överäta för att man inte hinner känna att man blivit mätt. 
 
Visa fler inlägg