Tvist på lasange

Meningen var att denna rätt skulle bli en zucchinilasange men jag insåg ganska så snabbt att zucchinin jag köpt inte skulle räcka så långt som jag hoppats. Då var det bara att gnugga geniknölarna och hitta på någon fyndig lösning, vilket resulterade i någon slags blandning mellan en zucchinilasange och pastagratäng! Gott blev det med dessutom! Gör gärna en stooor sats köttfärssås så kan man vara smart och frysa in det med till senare tillfällen, antingen för att äta som den är eller för att använda till t ex. fler lasanger! Som vanligt har jag inga direkta angivelser på hur jag gjort min köttfärssås, det är något som helt enkelt går på känsla. Jag kan däremot tala om för vadd jag hade i den men sen hur mycket av varje får man hel enkelt prova sig fram på!
     Pastagratäng                6-8 port.
ca 250 g valfri pasta
1 stor zucchini
1 sats köttfärssås (min bestod av nötfärs, krossade tomater, chilisås, köttbuljong, tomatpuré, finhackad lök, riven morot, kantareller, soya, oregano, timjan och chilipulver.)
1 boll mozzarella
3 ägg
ca 3 dl mjölk
kryddor (jag hade salt, oregano och peppar)
  • Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. 
  • Skiva zucchinin tunnt och stek dem lite lätt i olivolja så de får en fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. 
  • Riv mozzarellan grovt. Vispa samman ägg, mjölk och hälften av mozzarellan till en stanning, krydda med valfria kryddor. Fega inte med kryddorna!
  • Häll pastan i botten av en ungsfast form och häll äggstanningen över. Varva sedan zucchini med köttfärs, avsluta med ett lager zucchini och strö sedan resten av mozzarellan på toppen!
  • Tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 min (tills osten fått fin färg och stanningen stelnat).  
 
Visa fler inlägg