Chili con chicken

Häromdagen så utlovade jag att ni skulle få veta vad det var som stod i ugnen och puttrade för att sedan bli veckans matlådor. Igår fick det dessutom agera middag efter att jag och min mor tagit en spontantripp till Karlstad för inhandling av lite nödvändigheter inför nästa veckas utlandsresa. Maträtten jag talar om är Chili con chicken, en blandning av Chili con carne och Pulled chicken som jag improviserade ihop lite lätt i söndagskväll. En ypperlig blandning må jag säga! Denna varianten blir inte riktigt lika såsig som en vanlig chili men om man hellre föredrar det så är det bara att dubbla såsmängden i receptet. Det hela hänger ju lite på hur man vill äta sin chili! Vi valde igårkväll att äta den tillsammans med surdegsbaguette och sallad, vilket passade alldeles utmärkt. När jag haft chilin i lunchlådan så har jag endast ätit den blandad med en grönsallad och en klick kvarg.
       Chili con chicken          4 port.
500 g kycklingfilé
1 pkt vita bönor i tomatsås
1 pkt svarta bönor
1 pkt kidneybönor
1 gul lök
rapsolja
 
1 grön paprika
1,5 pkt krossade/passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 färsk röd chili
en skvätt soya
chiliflakes, paprikapulver, spiskummin
vitlökssalt, lökpulver, salt, cayennepeppar
  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Finhacka chilin och dela paprikan i ganska grova bitar. Fräs dem tillsammans med tomatpurén i en kastrull i lite olja tills paprikan börjat mjukna litegranna. 
  • Häll i de krossade/passerade tomaterna och krydda med de olika kryddorna. Tillsätt lite soya och låt sedan koka upp och puttra ca 10 min. Gör under tiden iordning kycklingen.
  • Krydda kycklingfiléerna med lite salt, paprikapulver och chiliflakes. Bryn på båda sidor i en het panna och lägg sedan i en ugnsfast form med ugnssäkert lock med lite olja i botten. Klyfta löken och fördela över kycklingen.
  • Häll tomatsåsen över kycklingen och tillaga sedan mitt i ugnen i ca 2 timmar 15 min med locket på. Skölj de svarta bönorna och kidneybönorna noga. Tag sedan ut grytan ur ugnen och "dra" sönder kycklingen med hjälp av två gafflar. Tillsätt bönorna och blanda runt ordentligt. Ställ tillbaka i ugnen i ca 5-10 min så att bönorna hinner bli varma. 
  • Servera med t ex. sallad, ett gott bröd eller ris. 
 
 
 
Visa fler inlägg