Äppelkakebollar

Choklad i all ära, fast ibland kan det vara gott och roligt att testa nya smaker när det kommer till energibollar. Min variant på Dadelbollar/Chokladbollar har gjort sig populära på flera håll och det är ju inte så konstigt eftersom de smakar riktigt smarrigt men eftersom även de bästa recepten kan bli uttjatade så bestämde jag att det var dags för en ny variant. Man skulle kunna säga att dessa små godingar är en blandning av det bästa från både Cookie Dough Bites och Äppelpajsgranolan , ja ni hör ju själva hur gott det låter!
   Äppelkakebollar        
10 urkärnade dadlar
1/2 dl fiberhavregryn
1/2 dl riven kokos
ca 1,5-2 msk äppelmos
1/3 tsk kanel
1/4 tsk vaniljpulver
100 g cashewnötter, naturella
50 g paranötter
ca 1/2-2/3 dl russin eller tranbär
  • Mixa paranötterna, cashewnötterna, havregrynen och kokosen lite snabbt i en matberedare. Tillsätt dadlarna, äppelmos, kanel och vaniljpulver. Mixa tills det klibbar ihop och blir en fast smet.
  • Tillsätt russin/tranbär, mixa lite snabbt och kyl sedan smeten ca 30 min innan du rullar den till bollar.
  • Förvara i kyl eller frys i en tätsluten burk
Nu ska jag återgå till att förbereda kvällens middag och sedan ta en promenad i höstsolen, det gäller att passa på!
 
 
Visa fler inlägg