Chokladmuffins

När jag ändå sitter här och kikar ut genom mitt skitiga fönster på kvällssolen som förgyller tillvaron så kan jag lika väl kika in här och uppdatera er med det senaste från veckans bakkurs som hölls tidigare idag! Jag vet att det har blivit mycket bakverk och bröd här nu under en tid men jag lovar att om ni håller ut ett par veckor till så kommer det även dyka upp smarriga recept på lättlagad och hälsosam mat igen, jag måste bara hinna avsluta allt detta intensiva som pågår för tillfället i form av C-uppsats och bakkurser. För ska jag vara helt ärlig så är det knappt att jag lagar någon mat alls just nu, inte som är särskilt inspirerande åtminstone.
På schemat idag stod i alla fall fylliga chokladmuffins som eleverna glatt både bakade och mumsade i sig utan några klagomål. Receptet ger sånna där smakrika, maffiga muffins med en djup chokladsmak. Vill man lätta upp dem lite så kan man med fördel servera dem tillsammans med lite färska bär, eller så nöjer man sig helt enkelt med chokladfrossa. För det är ju inte fy skam det heller!
          Chokladmuffins           10-12 st
2 ägg
2 dl socker
1 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl siktat dinkelmjöl
1,5 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1,5 dl Smör- & Rapsolja (Arla)
50-100 g hackad, mörk choklad
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och socker poröst med el elvisp.
  • Blanda mjöl, vaniljpulver, bakpulver och kakao i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten samtidigt som du rör ner den försiktigt med en slickepott eller slev.
  • Vänd sist ner mjölk och smör- & rapsolja. Rör försiktigt tills smeten blivit jämn.
  • Fördela smeten i 10-12 stora muffinsformar, gärna ståendes i en muffinsplåt. Grädda sedan mitt i ugnen i 17-20 minuter.
Smaklig fika! 
 
Visa fler inlägg