Konsten att rensa kyl & frys

Nedräkningen har börjat. Om mindre än en vecka är det dags för mig och min sambo att ta vårt pick och pack för att flytta vidare till vår nya bostad. En ljus och fin 2a med närhet både till hav, handling och sambons jobb. Just nu är det nog nästan det enda som cirkulerar i våra huvuden, var vi ska ha vad och hur vi ska planera för att förenkla flytten så mycket som möjligt. Även om det är mycket jobb med att flytta så finns det också en fin tjusning med spektaklet, att få starta om på nytt på en ny plats med utrymme både för det gamla och det nya. Plus att man får ett finfint tillfälle för att rensa ur sådant som sällan används eller hitta sådant som glömts bort.
 
Det här med att rensa ur gäller ju även i köket och hittills har jag skänkt bort två kassar med prylar och slängt en herrans massa gamla matlådor/plastbyttor som antagligen sjöng på sista refrängen redan vid förra flytten. En kanske lite roligare urrensning har däremot börjat ske i kyl och frys, så denna veckan ska jag försöka vara kreativ med de livsmedel vi redan har hemma när matlådorna komponeras! Idag resulterade detta i en enkel men ack så god måltid, stekt makrill med blomkålsmos och haricoverts.
Makrill är en otroligt tacksam fisk att både tillaga och att äta. Eftersom det är en fet fisk så bidrar den med en hel del goda fettsyror, samtidigt som den mättar ordentligt. Vänd bara makrillfiléerna i lite ströbröd efter att du saltat och pepprat dem och stek sedan i smör/rapsolja, mer jobb än så krävs inte för att få en klockren middag!
 
 
Smaklig måltid!
.
 
 
Visa fler inlägg