Äppelpajsgranola

Gillar ni också frukostmat? I min mening är det nog bland det bästa som finns, en mening som jag även delar med två av mina närmsta vänner. Tillsammans brukar vi då och då mötas upp på något litet fik för att avnjuta en frukost tillsammans och idag föll valet på Café Vanilj här i Göteborg. En trevlig liten frukostbuffé som hade allt dom behövdes för att vi skulle gå därifrån både mätta och nöjda. 
Om man inte känner för att spendera frukoststunden utanför hemmets väggar så finns det dock mycket man kan göra själv för att lyxa till det lite extra! En sak jag tycker ni ska svänga ihop inför helgens frukoststunder är denna granola med smak av äpple, kanel och vanilj. För hur många skulle säga nej till att ha en äppelpaj i frukostskålen? Inte jag i alla fall. Att det dessutom är superenkelt att göra sin egen granola gör det hela bara ännu bättre och som pricken över i:et så går det att ha i precis vilka fröer/gryn/flingor/torkade frukter/nötter man vill. Här bjuder jag dock på en av mina varianter, som jag emellanåt fyller ut med lite hackade nötter, andra frön och russin.
         Äppelpajsgranola
4 dl fiberhavregryn
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl oskalade sesamfrön
1 dl flagad eller hackad mandel
1 dl kokosflingor/kokosflakes
 
3 msk osötat äpplemos
3/4 dl smält kokos- eller neutral rapsolja
1/2 dl honung eller dadelsirap
ca 1 sk kanel
en nypa vaniljpulver
  • Sätt ugnen på 175-200 grader. Blanda samman äppelmos med olja, honung/sirap, kanel och vaniljpulver.
  • Rör samman alla torra ingredienser och häll sedan på äpplekrämen. Blanda om väl så att alla gryn/frön blir kladdiga. Rosta mitt i ugnen i ca 10-15 min beroende på ugn och hur gyllene du vill ha din granola! Var noga med att ha uppsikt och röra omkring i den under tiden så att den inte bränns.
  • Låt svalna och förvara sedan svalt i en tätsluten burk!
Ha en fortsatt trevlig kväll!