Att bli vän med redskapen

I söndags lagade jag min första stek, i äkta kött-potatis-sås anda. Steken fick dessutom äran att tillagas i vår nästan oanvända Crockpot, som jag fortfarande håller på att försöka bli kompis med. Hittills har den fått långkoka samman en mustig gulaschsoppa som jag bjöd min sambo och min svärfar på för ett tag sedan och nu denna nötstek som fick gotta ihop sig tillsammans med massa rotsaker och kryddor under otaliga timmar. Anledningen till att det inte dykt upp några Crock Pot-relaterade recept hittills är helt enkelt på grund av, som jag tidigare skrev, att jag fortfarande försöker bli kompis med den. Nog är det både smidigt och skapar en härlig mörhet i köttet men det tar sin lilla tid att hitta rätt när det kommer till vätskemängder och tillagningstid, så ni får helt enkelt ha lite tålamod fram till att recepten är redo att föras vidare. Nog för att både gulaschen och steken blev väldigt goda till sist men det krävdes en del finjusteringar som tyvärr gjorde att jag tappade greppet om vilka mängder som använts. På fredag ska poten dock få arbeta igen och denna gången hoppas jag på en jackpot direkt, och då kan jag minsann lova att ni kommer att bli uppdaterade! 
Nötsteken fick sällskap av en timjansås gjord på vätskan från grytan, som sedan reducerades ner och gottades ihop med lite grädde. Alltsammans avnjöts sedan tillsammans med kokt potatis, blandsallad och min pappas hemkokta lingonsylt. Husmanskost är allt bra gott må jag säga, så nästa gång ska jag se till att få till receptet åt er läsare.
 
Ha en fortsatt trevlig kväll!
 
#1 - - MarieO:

Ska följa dig med intresse! Jag prövar crock pot för första gången idag med en hel kyckling, efter ett recept jag sett på youtybe :-)