Helstekt Mangokyckling

Första dagen på sista terminen är avklarad, hur underligt det än känns att säga! De senaste två och ett halvt åren har bara rusat fram och ibland är det svårt att greppa allt som har hänt under vägen. Något som däremot har varit bestående under hela tiden är behovet av matlådor och middagar, även om varierat i både smak, utseende och mängd! Vissa gånger har recepten kommit direkt ifrån en idé eller känsla, andra gånger har maten inspirerats av andra eller eller kopierats rakt av. Den här kycklingen är en av de sistnämnda, varav receptet kommer från ingen mindre än Mitt Kök-kocken Jennie Walldén. Och eftersom jag tycker att ni alla ska testa det så tänker jag gladerligen sprida det vidare!
           Helstekt Mangokyckling     ca 4 port.
1 hel, färsk kyckling
50 g smör/margarin
1 dl mango chutney
1 msk soya
2 vitlöksklyftor
1/2 lime (saften)
 
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smör och rör sedan i mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja.
  • Skär eller klipp av ryggbenet på kycklingen och vik ut den som en fjäril (Har du aldrig gjort detta så kolla HÄR. Gnid in kycklingen med mango chutney-blandingen, gärna även under skinnet.
  • Rosta i en trång ugnsform 175 grader i ca 30 minuter under folie. Ta sedan bort folien och rosta i ytterligare ca 20 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig när man skär i kycklingen.
Smaklig måltid!