Ugnsstekt falukorv

Trevlig torsdag på er! Snart har ännu en vecka flygit förbi och idag är det hela 5 veckor sedan min operation. Axeln blir bättre för varje dag och nu är jag även full gång med att vänja mig av vid axelskyddet/mitellan som varit min trogna följeslagare under denna tid. Ett steg i rätt riktning även om det ännu dröjer ett tag innan armen är användbar igen men jag är nöjd för alla framsteg!
Såhär dagarna innan löning misstänker jag att det är knapert i många av våra plånböcker, speciellt nu månader efter jul. Så dagens recept är ett snabbt, lättlagat och billigt tips för er som hör ekot från pengarnas frånvaro. Ett extra plus är att det även är barnvänligt, för nog tycker allt de flesta ungar om den svenska godingen falukorv! Här ges den även i en lite roligare tappning än att endast steka den i pannan. Under min barndom var detta en av de återkommande vardagsrätter som mättade våra hungriga magar tillsammans med en klick potatismos. Mitt råd är att välja en falukorv med hög kötthalt, även om den kostar någon krona mer, det ger både mer smak och bättre näringsvärden!
        Ugnsstekt falukorv        4-6 port.
1 falukorvsring (gärna hög kötthalt)
senap
ca 10-15 tunna skivor ost
2 gula lökar
1 pkt körsbärstomater
  • Sätt ugnen på 225 grader. 
  • Gör snitt i falukorvsringen utan att skära helt igenom. Lägg i en smord ugnsform och fyll varje snitt med en klick senap och en skiva ost.
  • Klyfta lökarna och strö ut dem i ugnsformen runt korven tillsammans med tomaterna. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 min tills osten smält och löken mjuknat.
  • Servera gärna till potatismos och valfria grönsaker!
Smaklig måltid!