Varm mintchoklad

Nu i sportlovens tider så spenderar många familjer dygnets flesta timmar i de snötäckta skidbackarna, eller ägnar dagarna åt andra kyliga aktiviteter. Jag har aldrig riktigt varit någon vintermänniska men när jag tänker tillbaka till barndomsåren så minns jag ändå långa, roliga dagar i pulkabacken, med kalla fötter och nerkylda fingrar som följd. Att då få komma hem till en kopp varm choklad att sitta och smutta på i soffan under en filt gjorde de där dagarna lite extra mysiga. Så idag tänkte jag bjuda på ett recept för er som fortfarande har sportlov eller för er som gärna vill föra tankarna tillbaka till denna bekymmerslösa tid. 
Att förena smaken av choklad med en gnutta mint är knappast något nytt men varför krångla til det när det klassiska ofta är riktigt gott? Jag valde att smaksätta min choklad med pepparmintsarom men om du vill lyxa till det lite extra så kan du likgärna smälta ner ett par rutor After Eight i mjölken. Vill du istället göra drycken lite barnförbjuden och extra värmande, ja då byter du helt enkelt ut pepparmintsaromen mot några centiliter Minttu. 
        Varm Mintchoklad           4 små eller 2 stora koppar
5 dl mjölk
2-3 msk kakao
4 tsk florsocker
2 tsk pepparmintsarom
  • Vispa ut kakaon och florsockret i lite av mjölken tills den blivit klumpfri. Späd ut med resten av mjölken och vispa runt.
  • Värm försiktigt mjölken på medelvärme och häll i pepparmintsaromen. 
  • Servera direkt med lite vispad grädde och pudra lite kakao på toppen!
Trevlig helg! 
Visa fler inlägg