Färsbiffar med parmesan & dijon

Trevlig fredag allesammans! Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen. För min del har det varit mycket jobb de senaste veckorna, förutom en snabb visit hem till familjen över jul.
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Med en liten tvist förstås. Vi har säkerligen alla upplevt de där torra, trista biffarna som stekts liiite för länge, vilket är en upplevelse som jag nu vill att ni ska kunna lägga på hyllan och glömma bort. Min lösning för att få till riktigt saftiga biffar är att färdigsteka dem i ugnen efter att man först brynt dem i stekpannan. En teknik som även fungerar med köttbullar. Den här gången valde jag att smaksätta mina biffar med parmesan och dijonsenap, en kombination som jag tycker ger biffarna en god sälta. Var dock inte rädda för att själva experimentera med smaksättningen!
        Färsbiffar m. parmesan & dijon        4 port.
500 g nötfärs
1/2 dl osötat ströbröd
1 dl mjölk
75 g riven parmesan
2 rågade tsk dijonsenap
2 msk oxfond
en skvätt soya
salt, peppar
  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ströbröd och mjölk och låt stå en liten stund. 
  • Blanda samman alla ingredienser i en skål och forma sedan färssmeten till 6-8 st biffar.
  • Bryn biffarna på båda sidorna i en het panna och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Färdigstek biffarna mitt i ugnen i 10-15 min beroende på storlek. 
Smaklig måltid och trevlig helg!
  
#1 - - Agneta:

Vad innehåller den goda salladen som finns med på bilden/Agenta

Svar: Den innehåller strimlad rödkål, haricoverts och en dressing med bladpersilja och dijon!
Frida

#2 - - Kim Nilsson:

Vilken spännande smakkombination